Sâmbătă, 22 octombrie 2016, la „Ceainăria Bucuriei” a Fundaţiei pentru Copii „Sfântul Sava”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ciprian Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, a avut loc o întâlnire a unor organizaţii neguvernamentale buzoiene şi din țară, ce susţin demersurile Asociaţiei Părinţilor privind interzicerea introducerii educaţiei sexuale ca materie obligatorie în şcoli în cadrul educaţiei pentru sănătate. Mai exact, în această întâlnire s-au pus bazele unei organizaţii buzoiene, care să sprijine demersurile Asociaţiei Părinților, şi prin aceasta, ca obiectiv imediat, să susţină promulgarea în Parlamentul României a „Legii pentru inocenţa copilăriei”.

La masa dialogului s-au așezat: organizatorii, respectiv domnul Cristian Filip, preşedintele Fundaţiei „Arsenie Boca” din Bucureşti, şi, totodată, reprezentant al Asociaţiei Părinților – filiala Bucureşti, Simona Haleşcu de la Suceava – Rădăuţi, Ciprian Arsene de la Piatra Neamţ, din Constanţa Leonard Vancu, de la Arad, de la Centrul Cultural „Crai Avram Iancu”, dl Spiridon Topan, din Tulcea, Jecu Marius, dl Ionel Rusei, de la Bacău, reprezentantul Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”,, iar din partea Fundaţiei „Sfântul Sava”, părintele Mihail Milea, în calitate de președinte, Lavinia – asistent social şi alţi voluntari precum Laurenţia, Serafima – asistent social; un alt membru de bază al Fundaţiei, Liliana Şerban, care coordonează Centrul „Violenţa în familie”. La discuţii au luat parte şi dl Roşioru, din partea Primăriei Buzău, iar din partea Inspectoratului Şcolar, dl Roşioru, un membru de nădejde al Fundaţiei „Sfântul Sava”; a fost prezent și dl Ion, avocat care apără interesele copiilor și ale fundaţiilor.

Despre intenţiile acestei reuniuni cu participarea mai multor ONG-uri din ţară, dl Cristian Filip a spus: „Am ajuns la Buzău la invitaţia părintelui Mihail Milea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ciprian şi ne bucurăm să petrecem aceste ore împreună cu cei care au ales să fie alături de noi şi să reprezinte Alianţa Părinţilor la nivel local. Suntem pentru prima dată în acest minunat loc, la Fundaţia „Sfântul Sava”. Alianţa Părinţilor din România a sprijinit şi sprijină iniţiativa parlamentară a deputatului Ninel Peia privind adoptarea Legii pentru inocenţa copilăriei. Această lege propune ca cei care vor face educaţie sexuală în şcoli fără acordul scris al părinţilor să plătească într-o formă anume. Întâlnirea noastră la Buzău vine pe fondul dezvoltării alianţei în întreaga ţară, pentru a arăta că această alianţă reprezintă părinţii din toată România, părinţi responsabili, care privesc din perspectiva unei educaţii sănătoase, curate pentru copiii noştri, o educaţie care să le asigure o inocenţă care trebuie să se manifeste la copii până la o anumită vârstă”.

Această întâlnire a reprezentanţilor din mai multe judeţe, a a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ciprian Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, care salută această iniţiativă minunată pentru a susţine Legea pentru inocenţa copilăriei. Felicităm organizatorul – cel care a avut această iniţiativă-, dl Filip Cristian, pe dl Leonard şi pe toţi cei care fac parte din Alianţa Părinţilor – care este o portavoce a Bisericii Ortodoxe, care are ca obiectiv apărarea familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.