Conducerea Garnizoanei Buzău a lansat campania umanitară „Alături de Veteranii noștri!”. Militarii vor derula activități caritabile pentru veteranii de război și militarii în retragere aflați în situații deosebite, fără susținători, pe perioada stării de urgență, pentru asigurarea mijloacelor de subzistență și a medicamentelor, în vederea minimizării expunerii lor în afara locuințelor.
Orice persoană care dorește să se alăture acestei acțiuni umanitare o poate face și prin vizitarea la domiciliu, pentru sprijin în rezolvarea unor probleme sociale, medicale, gospodăreşti.
„Scopul acestei acțiuni este acela de a fi aproape de înfăptuitorii de istorie și mărturisitorii, încă alături de noi, pentru că nu au spus niciodată „Pe Loc Repaus!”, aliniindu-ne PENTRU ONOR și îndreptând către domniile lor recunoștința, respectul și dragostea noastră.”, scrie în mesajul postat azi, pe pagina de facebook a Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău.

Oficialii Diviziei dau detalii impresionante despre primul caz al campaniei umanitare:

Comenduirea Garnizoanei Buzău a demarat campania prin oferirea zilnică, din resursele proprii ale militarilor, a unei mese calde, plutonierului adjutant principal Bănică Ion, în vârsta de 98 de ani, un veteran al celui De-al Doilea Război Mondial, un militar mândru de ceea ce a fost în cadrul trupelor de parașutiști, mândru de casta aparte din care a făcut parte, emanând un sentiment de mândrie, de detaşare de ceilalţi, de împlinire că a fost „cineva” în armată.


Poveștile sale sunt adevărate lecții de viață, își amintește cu o exactitate de ceasornicar și nostalgie urmele paşilor şi ale trudei de ani şi ani, regăsind cu ușurință în memorie crâmpeie din viaţa militară, alături de primul general al parașutiștilor, generalul-maior Grigore Baștan.

Deși situația actuală nu îi permite expunerea în afara locuinței, dorința sa cea mai mare rămâne tot aceea de a mai fi cel puțin odată în formaţie, de a mai participa la o defilare și a apăsa cu stângul pe toba mare a fanfarei, de a mai se putea întoarce la unitatea din Crâng, locul unde a lăsat o parte din inima sa.


A luptat pe frontul de vest, ne arată o fotografie împreună cu soția, exact în ziua în care s-a întors de pe front, încearcă să evite subiectul, simțim că vrea să ne protejeze de ororile celei de a doua conflagrație mondială, dar îl interesează cu dârjenie dacă de gestul nostru beneficiează și cei care i-au fost leat, cei care au îndurat și i-au fost alături la necazuri trăite într-un anotimp ce nu se mai vrea repetat.
Îl lăsăm în poarta casei, ne salută militărește cu lacrimi în ochi, și simțim că numai prezența noastră îi asigură nevoile necesare zilnice, dându-ne o lecție de viață că și prin faptele umanitare față de înaintași putem fi solidari și putem demonstra că suntem o Românie Puternică!
***
Totodată, Comenduirea Garnizoanei Buzău împreună cu Centrul Militar Județean Buzău relaționează zilnic cu veteranii de război pentru identificarea nevoilor de sprijin pe perioada stării de urgență la numărul de telefon: 0238.433.155.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.