Consiliul Județean a organizat astăzi, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, o serie de evenimente. Unul dintre acestea a avut loc la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”. După orele petrecute aici, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a dorit să transmită un mesaj, pe pagina sa de facebook.

„Mica Unire, un măreț act istoric, ce mi-aș dori să ne fie inspirație pentru un viitor pe măsura faptelor înaintașilor noștri!

Prin Unirea Moldovei cu Ţara Românească s-a format un stat unitar care a adoptat numele de România, cu capitala la Bucureşti, cu o singură Adunare şi un singur Guvern. Reformele iniţiate de Alexandru Ioan Cuza au pus bazele dezvoltării moderne a României.

Îmi place să le povestesc nepoților mei faptele istorice, dar încerc să le transmit și bucuria resimțită atunci de români, ce a însemnat pentru strămoșii noștri această realizare și cum ar trebui să trăim și să cinstim aceste fapte.

În urmă cu 164 de ani, în această zi „nu se auzeau în toată capitala decât cele mai vii demonstraţii de bucurie…se aruncau unii în braţele altora, fără deosebire de condiţii, ca şi cum toţi, în general, ar fi scăpat de jugul cel mai apăsător.”

Eu astăzi am trăit bucuria unirii și împreună cu toți cei ce am participat la evenimentele de la Centrul Muzeal I.C. Brătianu am fost „uniți în cuget și-n simțire” și am plecat de aici cu sufletele pline.

Mulțumesc celor prezenți, invitaților din Republica Moldova, instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Buzău, actorilor și tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui eveniment.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!💙💛❤️” , este mesajul postat de șeful Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.