Ieri, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” care fac parte din Cercul școlar cultural artistic „Bobocii aerului” au pregătit atât cadrelor militare, cât și elevilor de pe platforma Boboc, un program special organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, intitulat „Armistițiu de Crăciun”.

Prezentatorii evenimentului au fost elev Ocrainiciuc Delia și elev sergent Albescu Dan. Într-un decor de poveste iernatică, spectacolul a început cu mai multe urături, compoziție proprie elevilor cercului cultural artistic „Bobocii Aerului”, secțiunea „Lectură”. Aceștia au deschis evenimentul prin sublinierea faptului că astăzi, mai mult ca oricând, e de datoria noastră să creăm un decor al bucuriei, al răbdării și al păcii, să păstrăm sensul Crăciunului prin fapte și nu doar prin cuvinte.

Cu aceste gânduri în suflet, elevii de la secțiunea „Cor și interpretare vocală”, dirijați de elev fruntaș Bejgu Alexandru au transpus spectatorii în spiritul Craciunului prin magia colindelor care a răsunat în toată sala de festivități. A urmat apoi un moment emoționant, interpretarea piesei „Galbenă Gutuie” de către elevii Bîcîin Andreea (voce) și Nică Răzvan (chitară). Următorul moment artistic l-a avut ca protagonist pe elevul Podar Mircea care a recitat poezia „Baba iarna intră-n sat” scrisă de Otilia Cazemir.

Dansurile tradiționale alcătuiesc adevăratul tezaur al poporului nostru, împreună cu muzica, portul național și artă populară. Astăzi am redescoperit împreună frumusețea și farmecul dansului popular alături de formația de dansuri populare a cercului cultural artistic „Bobocii aerului”, sub îndrumarea elevei caporal Timișer Mihaela.

Deși s-a întâmplat acum două milenii, știm cu toții că cei 3 magi de la răsărit au prevăzut nașterea lui Mesia. Sub cupola acestui eveniment milenar, elevii cercului cultural artistic Bobocii Aerului, secțiunea „Teatru și interpretare scenică”, coordonați de elev fruntaș Anghel Alin, au pus în scenă piesa „Magii”.

Sărbătoarea Crăciunului ne transmite mesajul că trebuie să ne schimbăm, să ne reconectăm la vechile valori, să îi mângâiem pe cei aflați în suferință și să ne iubim unii pe alții. Să avem grijă de propria persoană, de toți cei care ne înconjoară și, împreună, de țara noastră. Acesta a fost și mesajul transmis de eleva Bîcîin Andreea care a interpretat vocal piesa „Din cer senin”.

În continuare, elevii de la secțiunea „Dans modern”, coordonați de eleva caporal Gemănar Simona, au interpretat coregrafic mai multe piese muzicale care au avut ca tematică sărbatorile de iarnă. Momentul artistic care a urmat a fost cel care a oferit și numele întregului spectacol. Această interpretare scenică a avut ca sursă de inspirație armistițiul realizat în zilele din jurul Crăciunului din 1914 în diferite zone ale frontului de vest al Primului Război Mondial. În săptămâna dinaintea Crăciunului, membrii trupelor germane și britanice au început să schimbe salutări și cântece din tranșeele lor respective, iar ocazional unii indivizi treceau liniile pentru a aduce cadouri soldaților de pe cealaltă parte.

Registrul s-a schimbat în următorul moment artistic susținut de către elevul Nică Răzvan, prin interpretarea la chitară electrică a celebrei piese „Ciocârlia”, piesă ce a fost interpretată chiar și de marele nostru compozitor George Enescu – cel care a inclus-o în Rapsodia română. Seria de momente cultural artistice s-a finalizat în sunetul de sărbătoare al colindelor românești, interpretate de corul școlii.

În încheierea evenimentului, în semn de prețuire pentru rezultatele excepționale obținute de către coordonatorii cercului și penru implicarea de care au dat dovadă în organizarea spectacolului de Crăciun, aceștia au fost felicitați și premiați personal, de comandantul școlii, domnul comandor inginer Ștefan-Daniel Cotigă.

Vă dorim un Crăciun binecuvântat și un an plin de speranță și cu pace în inimi!, au transmis reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc.

Foto: Chiosea Mădălin, Budescu Theodor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.