Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului, E.S. Reuven Azar, a fost într-o vizită de lucru, ieri, în municipiul Buzău, în contextul proiectului demarat de Primărie cu privire la reutilizarea pentru irigații a apelor uzate de la Stația de Epurare a orașului Buzău. Înaltul diplomat a fost însoțit de echipa sa din Ambasadă, dar și de specialiști în domeniu.

Ieri, 28 noiembrie 2022, am avut onoarea și bucuria să-l întâmpin pe Excelența Sa, Domnul Ambasador al Israelului, Reuven Azar. Vizita a avut loc în contextul proiectului pilot național de reutilizare a apelor uzate tratate și a apei de ploaie, peste 10 milioane de metri cubi, de la Stația de Epurare a Municipiului Buzău, pentru irigații în agricultură. Israelul este pe primul loc în lume, utilizând 70% din aceste ape pentru irigații.

Tehnologiile israeliene pentru reutilizarea apelor uzate tratate răspund obiectivelor Organizației Națiunilor Unite și Uniunii Europene, privind politicile de mediu, reprezentând în același timp o soluție eficientă pentru combaterea deficitului de apă și creșterea productivității agricole.

Am făcut apel către specialiștii israelieni, iar Domnul Ambasador a reacționat imediat prin această vizită la Primăria Buzău, fiind însoțit atât de specialiști israelieni în domeniu, dar și de Șeful Adjunct de Misiune, Amir Sagron și de Șefa Misiunii Economice a Israelului la București, Avigail Shtamler Paz.

Vă mulțumesc Domnule Ambasador pentru întâlnirea deosebită și sprijinul promis! , a declarat primarul Constantin Toma.

Dl Ambasador Reuven Azar împreună cu Șeful Adjunct de Misiune Amir Sagron și cu Șefa Economic Mission of Israel to Bucharest Avigail Shtamler Paz s-au întâlnit cu dl Primar al Municipiului Buzău Constantin Toma și echipa sa. Discuțiile au vizat dezvoltarea unui proiect pilot în #România în domeniul irigațiilor care va folosi 10 milioane de metri cubi de apă purificată. Suntem onorați să împărtășim din expertiza noastră în domeniul tratării apei utilizate, având în vedere că statul #Israel folosește în irigații apa purificată pentru 70% din agricultură, înregistrând un record global.

Această tehnologie răspunde obiectivelor United Nations și ale Uniunii Europene privind politicile de mediu, reprezentând în același timp o soluție pentru combaterea deficitului de apă și creșterii productivității agricole., au transmis oficialii Ambasadei Israelului în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.