Ieri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități la Școala Gimnazială Puieștii de Jos, în cadrul proiectului educațional „Școala Fără Bullying! Fii erou!”.

Activitatea a constat în sesiuni informative având ca temă prevenirea bullyingului. Explicat într-un mod cât mai simplu, bullyingul are loc atunci când o persoană sau un grup se comportă intenționat și repetat astfel încât să facă pe cineva să se simtă rănit, înfricoșat sau jenat.

Întrucât rolul nostru este să îi ajutăm pe elevi să înțeleagă că bullyingul este un fenomen răspândit și că nu este normal să imprimi cuiva sentimentul de a fi lipsit de merite sau de calități, poliţiştii au iniţiat câteva jocuri educative, pentru ca elevii să înţeleagă mesajul instituţional în mod facil:

“Jocul de cuvinte pozitive/negative”: în timp de maxim 10 secunde 2 reprezentanți ai fiecărei clase de gimnaziu au scris 5 cuvinte pozitive și 5 cuvinte negative, iar la final au concluzionat cu surprindere şi dezamăgire că cel mai rapid timp a fost la scrierea cuvintelor negative;

“Prin mișcare înțelegem”: elevii au realizat un culoar ținând mâinile ridicate în aer şi, în timp ce alți elevi voiau să treacă, puneau o barieră cu mâinile, înțelegând astfel cât de greu poți continua când alți colegi te împiedică în mod intenționat și repetat.

La activitate au participat 70 de elevi din ciclul gimnazial.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşurat activități cu elevii din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Ivanescu ” Poșta Câlnău, ce au avut drept scop creşterea gradului de informare a copiilor privind siguranţa personală prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi, dar şi formarea unor deprinderi de siguranţă personală prin dezvoltarea capacităţii de recunoaştere a vulnerabilităţilor pentru siguranţa proprie, atât în mediul virtual, cât și cel real. – Biroul de Presă al IPJ Buzău –

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.