Ieri, 23 decembrie a.c., a fost o zi încărcată pentru polițiștii buzoieni care au primit misiunea de a vizita persoanele pe care Moșul le-a trecut pe lista lor în vederea livrării darurilor în timp util.


„Încă de la primele orele ale dimineţii, au plecat la drum polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Costești care au pornit cu darurile către Maria, Alexandra, Gabriel și Georgiana. Le-au dus alimente, dulciuri și gânduri bune. Polițiștii au fost impresionați de căldura cu care au fost primiți de această familiei și au dorit să se asigure că se vor bucura și ei în aceste sărbători de căldură și le au oferit lemne pentru foc. Ajutoare ale lui Moș Crăciun au fost și polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca, aceștia au vizitat 6 familii ce locuiesc în zona lor de competență, pe care le-au bucurat cu bucate tradiţionale și dulciuri pentru cei mici.

Și pentru că faptele bune trebuie răsplătite, colegii de la Secția de poliție rurală Pogoanele, împreună cu polițiști de la prevenire au ținut să adreseze felicitări Petruţei. A găsit zilele trecute un portofel în care se afla o sumă mare de bani, iar aceasta nu a stat pe gânduri și l-a predat poliției. Pentru că lucrurile bune se întorc, polițiștii i-au dăruit cadouri ei și celor 3 fii ai acesteia.


Punctul culminant al zilei a fost Caravana Crăciunului formată din polițiști din cadrul Centrului Operațional, Biroului Siguranță Școlară, polițiștii de la prevenire, poliţişti rutieri și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.


Primul popas al caravanei a fost la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă nr.3, din municipiul Buzău. Poliţiştii primiseră în cursul acestei luni scrisori de la micii beneficiari ai centrului, sub pretextul că îl cunosc pe Moş Crăciun şi că îi pot transmite acestuia dorinţele lor. Mărturisim că ajutoarele Moşului, poliţiştii care au citit conţinutul scrisorilor, au fost vizibil emoţionaţi de încărcătura momentului şi s-au mobilizat pentru a concretiza listele lăsate pentru Moş.

Multă bucurie, zâmbete lecții preventive și metode prin care să fie pe viitor modele ale societății, așa a decurs întâlnirea cu copiii din cadrul centrului.
După ce cu greu s-au despărțit de cei care i-au primit cu mult entuziasm, caravana și-a continuat drumul către Parcul Crâng. Acolo, cei prezenți nu s-au întâlnit doar cu oamneii legii și autospecialele acestora, ci și cu Moș Crăciun în persoană, dar și…. Grinch!

Deși Grinch a avut o tentativă de a sustrage marele sac cu daruri, colegii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale l-au interceptat cu rapiditate pe răufăcător, au recuperat darurile pe care, ulterior, le-au oferit copiilor prezenți. Cei mici au fost încântați să vadă autospecialele poliției, mai ales că în laboratorul mobil de educaţie rutieră au putut, nu doar să învețe reguli de circulație, ci să vorbească, să povestească cu însuși Moșul.

Cei mici au povestit cât de ascultători și buni au fost pe tot parcursul anului și au primit din partea polițiștilor permisele de „copil cuminte”.
Pentru polițiști, ziua de 23 decembrie a fost plină de oameni frumoși pentru care, din contribuțiile proprii, au reușit să ofere alimente, jucării și alte daruri.


Urăm Crăciun fericit tuturor buzoienilor!
Nu uitaţi să fiţi precauţi, să aveţi grijă de dumneavoastră, de bunurile dumneavoastră, astfel încât nimic să nu umbrască magia sărbătorilor!” , au transmis reprezentanții IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.