Zilele trecute, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Buzău au continuat să desfășoare activităţi informativ-preventive în mai multe unităţi de învăţământ. Au primit vizita poliţiştilor elevii de la Liceul Tehnic Buzău şi Liceul Tehnologic Beceni, unde cei peste 110 liceeni au fost provocaţi la discuţii despre prevenirea bullyingului/ cyberbullyingului, a infracțiunilor comise cu violență, dar şi despre legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor.

O activitate aparte a fost la Şcoala Gimnazială Valea Părului, unde elevii din ciclul primar îl aşteptau pe… Moş Nicolae.

Ofiţerii de la Siguranţă Şcolară, însoţiţi de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Beceni şi cu sprijinul Sindicatului Polițiștilor – Sidepol Buzău au intrat imediat în pielea personajului îndrăgit şi mult aşteptat de copii. După ce au împărţit darurile dulci micilor şcolari, au trecut la… jocuri. Însă nu orice fel de joc, ci unele cu tematică preventivă.

Activităţile interactive pregătite de poliţişti au avut rolul de a-i face pe elevi mai empatici pe viitor, să privească cu mai multă atenție la ceea ce se întâmplă în jurul lor și să înveţe să spună NU comportamentului agresiv. – Biroul de Presă al IPJ Buzău –

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.