O delegație condusă de primarul Constantin Toma se află de câteva zile în Franța, la invitația Ambasadei Franței în România, după ce orașul Buzău a câștigat o competiție de proiecte pe zona de mediu. Delegația a participat la numeroase evenimente, despre care șeful Palatului Comunal a vorbit în această dimineață. Dragi buzoieni,

Din 14 noiembrie sunt în Franța împreună cu o echipă din Primăria Buzău, la invitația Ambasadei Franței în România.

Așa cum am mai anunțat, Primăria Buzău a câștigat premiul I la competiția ,,Orașe durabile”, ținută de Ambasada Franței cu orașele mari din România, premiul înmânat de Excelența Sa, doamna Ambasador Laurence Auer, constând și într-o vizită de lucru, atât la Paris și un oraș în apropiere, Issy-les-Moulineaux, dar și în orașul Tours.Echipa coordonată de mine este formată din domnul viceprimar Ionuț Apostu și doamnele Ileana Bănucu, director tehnic, Luminița Colțeanu, șefa departamentului privind Fondurile Europene și Florina Potîrniche, directoarea Centrului Cultural ,,Alexandru Marghiloman”.

Prima întâlnire a fost la Ministerul Tranziției Ecologice, cu sediul în Arche de la Defense, unde conducerea ministerului ne-a prezentat politica guvernului francez în ceea ce privește tranziția la economia circulară. Proiectul nostru de ,,școală circulară” a fost apreciat și ni s-a vorbit mult despre ecocartiere.Am cerut detalii, iar partea franceză ne-a asigurat că ne va sprijini în demersul nostru de a realiza un asemenea proiect și la Buzău. Tot luni, 15 noiembrie, am vizitat un oraș model în tranziția eco, Issy-les-Moulineaux, unde de asemenea ne-am întâlnit cu conducerea Primăriei, unde ne-au prezentat proiectele realizate și ceea ce doresc pentru viitorul orașului. Ne-am notat multe din ideile lor pentru a putea să le aplicăm și la Buzău.În data de 16 și 17 noiembrie am fost prezenți la cea de-a 103-a ediție a Congresului Primarilor, organizat de AMF (Asociația Primarilor din Franța), unde am putut vizita și o expoziție extraordinară, cu echipamente și servicii de înaltă tehnologie, ce se pot utiliza în orașele moderne.Ca Președinte executiv al Asociației Municipiilor din România, m-am întâlnit și cu conducătorii AMF și reprezentanții Ministerului pentru Europa și Afacerilor Străine, pentru organizarea unui forum a primarilor din Franța și România, anul viitor, în luna martie, la Brașov. Am cules multe idei și sunt convins că vom putea aplica o parte din ele și la Buzău.Ultima întâlnire a zilei a fost întâlnirea cu Excelența Sa, Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, la sediul ambasadei noastre din Paris.

Am discutat despre proiectele Buzăului, iar dumnealui ne-a asigurat că ne va sprijini în tot ceea ce va însemna relațiile cu partenerii francezi.
Încheiem astfel prima parte a vizitei noastre în Franța, iar joi și vineri vom fi oaspeții orașului Tours, pe valea Loarei, un model în Franța în ceea ce privește dezvoltarea durabilă., a scris edilul-șef buzoian, pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.