Astăzi a avut loc antrenamentul general pentru defilarea de pe 1 decembrie, organizată pe Calea Eroilor.

„Ca în fiecare an, militari din Garnizoana Buzău, alături de cei din celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și militari și tehnică din SUA au participat la antrenamentul general pentru defilarea cu personal și tehnică militară la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Vă așteptăm pe 1 decembrie, începând cu ora 11.00, pe Calea Eroilor, să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor.” , au transmis reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău.

Anul acesta, la ceremonia de la Buzău participă aproximativ  450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale,  precum și  circa 70 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 10 aeronave.

Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, este participarea cu militari și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocat în România un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești militari derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cât și cu aliați de pe teritoriul țării noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.