Astăzi, în comuna Siriu, au ajuns 5 din cele 15 camioane cu materiale de construcții destinate ridicării de noi locuințe pentru cele șase familii ale căror case au fost distruse de un incendiu de proporții (vezi detalii), la jumătatea lunii octombrie. Sprijinul vine din partea guvernului și a fost aprobat, de către premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unui Comitet Național pentru Situații de Urgență (CNSU), la scurt timp după producerea nenorocirii.

Modul operativ și consistent în care au fost ajutate cele 6 familii din localitatea Siriu, ale căror case au fost distruse de foc, luna trecută, este fără precedent, în județul Buzău. Niciodată nu s-au aprobat astfel de solicitări cu o rapiditate atât de mare.

Asta face ca oamenii să poată spera, din nou, la o viață normală, la un cămin care să le asigure siguranță și un trai decent.

Mulțumim tuturor celor care au sărit în sprijinul oamenilor loviți de necaz” , transmite prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Transporturile cu materiale de construcții vor continua și în perioada următoare, până ce va fi acoperit tot necesarul pentru ridicarea celor 6 locuințe., au precizat reprezentanții Prefecturii Buzău.

Până la construirea noilor case, cele șase familii vor trăi în containere modulare, asigurate prin aceeași decizie a CNSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.