Trupele speciale de cercetași și parașutiști buzoieni au participat, alături de militari de la alte structuri din subordinea Diviziei 2 Infanterie Getica Buzău, la exercițiul militar ,,Senzorul 20”, care a presupus scenarii desfășurate în diferite medii. 
„În perioada 28 septembrie – 2 octombrie toate structurile ISR (n.r. Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) ale Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, au participat, din mai multe poligoane de instrucție, la exercițiul ,,Senzorul 20”.
Activitatea a fost una deosebit de complexă și a vizat pregătirea și antrenarea militarilor în ducerea de acțiuni militare în diferite medii. Astfel, structurile ISR au fost dislocate la munte, în zona deluroasă și de câmpie, precum și în zona lagunară a Dunării.
Exercițiul a avut ca obiectiv elaborarea și perfecționarea procedurilor de acțiune în comun a structurile de cercetare ale diviziei și cele aparținând celorlalte categorii de forțe.
În sprijinul militarilor din cadrul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica” au venit camarazii din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Baza 90 Transport Aerian, flotila fluvială de la Regimentul de Infanterie Marină, Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, precum și mijloace aeriene aparținând partenerului american dislocate în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
Militarii cercetași și parașutiști au acționat în cadrul unui scenariu fictiv, dar ancorat în realitățile și provocările mediului de securitate actual. Indiferent de grad, fiecare militar s-a implicat în reușita activităților desfășurate. A fost un efort comun și marele câștig este acțiunea întrunită, în cadrul exercițiului, a mai multor categorii de forțe.” , precizează oficialii Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.