Astăzi au fost inagurate Galeriile de Artă, situate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Reprezentanții Centrului Județean de Cultură și Artă, împreună cu cei ai Consiliului Județean au reușit să intre din nou în posesia clădirii de pe Bulevardul Bălcescu, pe care au renovat-o și care, de astăzi, a devenit gazdă pentru meșterii populari și pentru artiștii din județ.

„Este un loc pe care îl redăm culturii. Știți că aici a fost înainte un bar. Aici ne dorim ca în fiecare lună să avem expoziții pe diferite teme. Sus, la etaj, meșterii populari din județ își expun lucrările lor. Județul nostru este unul cu toate formele de relief cu tradiții diferite. Odată cu inaugurarea acestui spațiu, meșterii populari vor avea ocazia inclusiv să își aducă elevii pentru a le oferi lecții”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre, inițiatorul reabilitării galeriilor din perioada în care era director al Centrului de Cultură și Artă Buzău.

La parterul clădirii sunt expuse lucrări care aparțin atât artiștilor populari, cât și artiștilor plastici amatori, iar la etaj buzoienii pot asista la demonstrații în direct susținute de meșteri populari. Totodată, la parterul noilor Galerii de Artă își va desfășura activitatea și agenția de bilete a Teatrului „G. Ciprian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.