Federaţia Română de Fotbal a anunţat, ieri, că echipele Poli Timişoara, Gloria Bistriţa, Gloria Buzău, Farul Constanţa şi Unirea Urziceni nu vor juca în sezonul viitor al Ligii a II-a, deoarece nu au solicitat sau nu au primit licenţă în acest sens, în timp ce Universitatea Craiova va juca în liga secundă.

“Fotbal Club Timişoara SA, Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa şi Clubul Sportiv Unirea Urziceni SA nu au solicitat acordarea licenţei pentru Liga a 2-a. Menţionăm că Unirea Urziceni nu a solicitat licenţă nici pentru Liga I”, se arată în comunicatul FRF, cu precizarea că Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au depus apel la Tribunalul de Arbitraj în Sport (TAS) de la Lausanne pentru a obţine licenţa pentru Liga I. În caz de răspuns negativ, cele două formaţii vor fi nevoite să evolueze în liga a treia.

Comisia de Apel a Sistemului naţional de licenţiere a cluburilor a refuzat acordarea licenţei pentru liga secundă cluburilor Fotbal Club Gloria Buzău, Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa şi Asociaţia Sport Club Juventus Bucureşti.

Au solicitat licenţa pentru Liga a 2-a un număr de 29 de cluburi, dintre care doua care au activat în Liga I în sezonul 2010-2011 şi nu au obţinut licenţa pentru Liga I, Fotbal Club U Craiova SA şi Asociaţia Clubul Sportiv Victoria Brăneşti.

De asemenea, printre cluburile care au solicitat licenţa de Liga a 2-a s-au aflat cele şase cluburi câştigătoare ale seriilor din Liga a 3-a în sezonul 2010-2011: Clubul Sportiv Fotbal Club Callatis Mangalia, Clubul Sportiv Maramureş Universitar Baia Mare, Clubul Sportiv Luceafărul Oradea, Clubul Sportiv Municipal Slatina, Fotbal Club Municipal Bacău şi Fotbal Club Chindia Târgovişte. A primit licenţa din partea Comisiei pentru acordarea licenţei doar Fotbal Club Chindia Târgovişte, celorlalte 28 de cluburi refuzându-li-se acordarea licenţei în prima instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.