UPDATE: Echipe  de la Garda de Mediu şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au reluat verificările la Poşta Câlnău. Potrivit directorului DSVSA, Adonis Dragnea, firma afaceristului Toni Bocioacă nu deţine vreo autorizaţie sanitar-veterinară pentru activitatea desfăşurată la Poşta Câlnău şi nici documentaţie depusă pentru obţinerea ei, ceea ce înseamnă o amendă de 6.000 lei. Între timp, situaţia s-a schimbat, agentul economic în cauză astupând toate deşeurile animaliere pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor.  

De câteva zile, sătenii din Poşta Câlnău trec printr-un adevărat coșmar. Ei au de suportat un miros insuportabil provenit de la tone de deşeuri animaliere deversate necontrolat pe un câmp situat la aproximativ doi kilometri de centrul comunei. Resturile au fost aruncate de afaceristul Anton Constantin, zis Toni Bocioacă care deține o fermă de creștere a viermușilor.

Sătui de întreaga situație oamenii au apelat pentru ajutor la primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu care a anunțat la rândul său Garda de Mediu Buzău. Ajunși la fața locului comisarilor nu le-a venit să creadă ochilor ce au văzut. Ei au declarat că, deși era săpată o gropă pe terenul respectiv, o astfel de deversare necontrolată nu este legală, chiar dacă afaceristul a menționat că deține autorizaţie pentru o astfel de acţiune, de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Comisarii Gărzii de Mediu au spus că cel mai probabil afaceristul societății care a depozitat deșeurile animaliere se va alege cu o amendă de peste 50.000 de lei. Totodată, în perioada imediat următoare vor verifica dacă atât Direcţia Sanitar-Veterinară cât şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău au emis autorizație pentru așa ceva.