Sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă japoneză astăzi, în toate spitalele din judeţul Buzău. Halatele albe atrag astfel atenţia asupra faptului că pe 31 octombrie vor intra în grevă generală dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

„Pe 12 octombrie avem o grevă japoneză cu purtarea de banderole, iar în data de 19 octombrie vom avea o grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore, dimineața între orele 8:00 — 10:,00”, a declarat pentru Agerpres președintele Sanitas, Leonard Bărăscu.

Acesta a ținut să transmită însă un mesaj pacienților că pe timpul grevei de avertisment vor putea fi tratați „chiar mai bine decât în alte zile” și că nu trebuie să-și facă probleme.

„Foarte important pentru starea sistemului de sănătate din România, și sperăm să nu se ajungă aici, pe 31 octombrie vom declanșa o grevă generală”, a mai precizat Bărăscu.

Conform prim-vicepreședintelui Sanitas, Marius Sepi, sindicaliștii din sănătate ar renunța la acest calendar de revendicări dacă s-ar rezolva toate cerințele venite din partea membrilor din întreaga țară.

„Dorim ca întreg personalul TESA să fie introdus în Ordonanța 20, să se rezolve problema salarială pentru cei 1.800 de funcționari publici din direcțiile de sănătate care au fost excluși din această Ordonanță, pentru colegii din creșe și grădinițe. Dorim rezolvarea de urgență a diferențelor de salarizare între medicii din spitalele clinice și neclinice precum și dintre asistentele medicale în funcție de studiile pe care le au — superioare sau postliceale”, a precizat Sepi.

Efortul bugetar lunar calculat de Sanitas pentru salarizarea unitară a personalului TESA, funcționarilor publici și al celor din creșe este de circa 6 milioane lei.

Consiliul Național al Sanitas a discutat joi problemele legate de salarizarea unitară cu Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar în urma acestor discuții reprezentanții sindicaliștilor din sănătate au apreciat că nu au rezultat soluții concrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.