Guvernul trebuie să creeze programe destinate administraţiei publice locale, similare celor pentru administraţia publică centrală, în aşa fel încât şi la nivel local să existe personal pregătit în domeniul absorbţiei fondurilor Uniunii Europene şi departamente dedicate,  a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

„Cred că este nevoie să sprijinim prin programe creşterea capacităţii administrative nu numai la nivel central, aşa cum se întâmplă de câţiva ani, ci să sprijinim şi administraţia locală care să aibă oameni pregătiţi în domeniul fondurilor europene, să aibă departamente care să poată dezvolta strategii, oamenii pregătiţi în zona absorbţiei de fonduri europene, în zona de achiziţii publice”, a spus Dîncu, luni, la finalul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România.

Întrebat de jurnalişti dacă el este mulţumit de activitatea personalului din subordine care se ocupă de absorbţia fondurilor europene, vicepremierul a afirmat că mereu este loc de mai bine şi perfecţionarea trebuie să fie continuă, dar a precizat că în acest moment lucrează bine cu funcţionarii din Ministerul Dezvoltării. „Probabil că nici eu nu sunt perfect şi nici ei”, a spus Dîncu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.