Sătmăreanul Emanuel Gyenes, un specialist al probelor de rally-raid, participă pentru a 2-a oară la Grand-Prix-ul României de la Buzău (14-16 iunie), etapa a 5-a a Campionatului Mondial de enduro, cu dorinţa de o obţine un rezultat cât mai bun.
În 2011, la etapa de la Buzău a Campionatului Mondial de enduro, Gyenes a ocupat, la clasa E3, locul 22, din circa 70 de concurenţi.

Eu am fost mulţumit de acel rezultat. Sper ca anul acesta să fie şi mai bine organizată cursa. Organizatorii s-au străduit şi chiar vor face o treabă bună. Anul acesta mi-am propus un rezultat mai bun ca în 2011, dar să vedem câţi piloţi o să fie la start, ce nume, şi sper să fac o cursă frumoasă la clasa E3”, a declarat Mani Gyenes la conferinţa de presă ce a promovat Grand-Prix-ul României de enduro de la Buzău.

La etapa de campionat mondial, Gyenes va concura cu un KTM 300XC.
Gyenes va mai participa în acest an la campionatul naţional de enduro şi enduro-cross, unde speră să obţin cel de-al 6-lea titlu de campion naţional la ambele competiţii, după care urmează RedBull Romaniacs de la Sibiu, iar în septembrie la International Six Days din Sardinia.
Pilotul român concurează atât la enduro cât şi la rally-raid, deşi e o mare diferenţă între cele 2 competiţii: ”La rally-raid vitezele sunt foarte mari, se merge prin deşert, pe suprafeţe întinse, iar la enduro prin pădure, locuri mai abrupte, cu o motocicletă mult mai uşoară, e total diferit”.
Principalul obiectiv al sătmăreanului rămâne participarea la Dakar 2014 şi ocuparea unui loc cât mai sus: ”Încerc să fac rost de sponsori pentru Dakar 2014. E destul de greu, dar sper să fac rost şi să rezolv treaba.La Dakar, în 2011 am terminat pe locul 1 la clasa Marathon şi am fost pe locul 18 la general, pe locul 17 la general în 2012. În 2014, ţelul meu să vin în Top 10, ceea ce e un pas foarte mare, dar cu mult antrenament cred că aş putea să vin în Top 10”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.