UPDATE

La Râmnicelu, balanța voturilor s-a înclinat către PSD, însă liderii și simpatizanții PRO România solicită renumărarea voturilor, organizând, aseară, chiar și un protest pe străzile din comunitate, cu sute de participanți. Evenimentul a avut loc în contextul în care, în seara alegerilor, la secția din centrul comunei Râmnicelu, s-a iscat un scandal ce putea degenera într-o bătaie generală între cele două tabere, doar intervenția mascaților oprind o astfel de escaladare.

De asemenea, în comuna Bălăceanu, PSD a câștigat alegerile pentru funcția de primar, dar cu anumite probleme legate de partea birocratică a asumării proceselor-verbale de la secția de votare, singura, de altfel, din comunitate. În atenția Biroului Electoral Județean se află o reclamație depusă de PNL, prin care este sesizată nerespectarea procedurilor de închidere a procesului electoral, mai mulți reprezentanți ai partidelor din opoziție precizând faptul că au refuzat să semneze procesele verbale cu rezultatele alegerilor, pentru că, la numărătoare, au ieșit 21 de buletine de vot în plus, iar responsabilii secției de votare ar fi încercat să forțeze nota, necontabilizând această problemă în documentele oficiale.

Vom reveni.

*ȘTIRE INIȚIALĂ

Până la această oră se conturează o victorie categorică a PSD cu privire la primăriile din județ, atribuite într-o majoritate covârșitoare către candidații social-decmocrați.

Certitudini: PSD câștigă aproape tot județul, în timp ce PNL are victorii la funcțiile de primar din Ulmeni, Cilibia, Cozieni, Năieni, Zărnești, Cislău, Brădeanu, Valea Salciei, Padina și Glodeanu-Sărat, apoi ADU are un primar (Lopătari).

Incertitudini: Râmnicelu (PSD sau PRO România – voturile se numără în această dimineață, după apariția unei suspiciuni de fraudă electorală) și Bălăceanu (PSD și-ar adjudeca victoria).

Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.