Pursangele Englez poate fi admirat, calarit sau chiar cumparat in Cislau. Infiintata in 1894 cu scopul de a produce armasari si iepe de prasila, Herghelia Cislau este singura din tara care produce si creste cai din rasa Pursange Englez, considerata superlativul raselor de cai de la nivel mondial. Daca aveti drum prin zona Cislaului, faceti un mic ocol si vizitati herghelia, pentru ca merita. Locatia gazduieste 130 de superbe exemplare din rasa Pursange Englez.
Nu trebuie sa fiti neaparat impatimiti sau sa stiti sa calariti. Puteti petrece momente minunate in apropierea cailor doar admirandu-i la antrenamente sau harjonindu-se. Pentru impatimiti, insa, centrul de calarie din cadrul Hergheliei Cislau poate organiza lectii cu ajutorul unui antrenor si a celor patru jochei din dotare. Tarifele sunt mici iar satisfactia e garantata. Echipament nu va trebuie, pentru ca gasiti aici de toate. Nici programare prealabila nu trebuie; sunteti bineveniti oricand. Cei mai impatimiti dintre impatimiti pot achizitiona de aici cai din rasa Pursange Englez, la preturi decente.
Despre Herghelia de la Cislau au aflat turisti din toata tara si chiar din strainatate care incep se treaca pragul Hergheliei Cislau in numar tot mai mare. Viyitele turistilor sunt ca o gura de oxygen pentru adiministratorii hergheliei care nu mai vedeau o iesire a obiectivului din anonimat. Turistii au numai cuvinte de lauda la adresa superbelor exemplare de pur-sange englez.
“Suntem din Constanta si am venit la Herghelia Cislau pentru ca am aflat ca aici este singura din tara care produce si creste cai din rasa Pursange Englez. Am admirat caii si chiar am putut calari, lucru care ne+a bucurat enorm. Vom reveni cu siguranta si sigur ne vom indemna si prietenii sa vina aici”, ne+a marturisit un turist venit in vizita la Herghelia Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.