Primele mandate de parlamentari la nivelul judeţului Buzău au fost distribuite de către Biroul Electoral Judeţean. Potrivit algoritmului şi rezultatelor înregistrate, BEJ a atribuit direct şase mandate, toate în curtea PSD. Celelalte patru mandate rămase, trei de deputaţi şi unul de senator au fost redistribuite,  la nivel naţional.

La deputaţi, de la PSD, îi regăsim pe preşedintele organizaţiei judeţene, Marcel Ciolacu, pe Sorin Lazăr, secretar de stat ANRP, lista continuând cu liderul organizaţiei de tineret a PSD, Ionela Dobrică şi cu Sebastian Radu, fost viceprimar, actual consilier personal al primarului Constantin Toma. La redistribuire, și Dănuţ Păle a prins un fotoliu de deputat. PNL va trimite în legislativ un singur parlamentar, pe preşedintele organizaţiei judeţene, Cristinel Romanescu, având mandat de deputat după etapa de redistribuire. Al şaptelea loc la Camera Deputaţilor a fost ocupat, tot prin redistribuire, de către Adrian Mocanu, liderul PMP Buzău.

În Senat, PSD va avea doi reprezentanţi, pe Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al  organizaţiei judeţene, şi pe profesoara Liliana Sbârnea. În cele din urmă, PMP a mai acaparat un post de parlamentar, prin redistribuirea voturilor, avocatul Dorin Bădulescu devenind senator, în detrimentul liberalului Teodor Atanasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.