Zilele trecute, au fost publicate rezultatele selecției pentru propunerile de Acreditare Erasmus, atât pentru domeniul „Educație școlară”, cât și pentru „Formare profesională”, la nivelul județului Buzău fiind pe listă 14 unități de învățământ.

,,La cele 11 unități de învățământ care aveau Acreditare în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene, se adaugă 14 noi instituții din județul Buzău, dintre care 10 au fost acreditate pe domeniul „Educație școlară”, iar patru pe domeniul „Formare profesională”.

Interesul acordat de instituțiile de învățământ pentru derularea de proiecte educaționale cu finanțare europeană în cadrul programului Erasmus, a făcut ca la această rundă de selecție, județul Buzău să fie printre primele din țară ca număr de școli acreditate Erasmus.

Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate.

Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, organizația candidată elaboreaza un plan de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui efort organizațional mai amplu de a-și gândi strategic dezvoltarea. (https://www.erasmusplus.ro/acreditarea-erasmus)

Felicităm instituțiile de învățământ buzoiene pentru implicare în atragerea de finanțare europeană și recomandăm perseverență pentru școlile din județ pentru care candidaturile au statut de ”Rezervă” sau ”Respins”, așteptându-le la sesiunile de consiliere și formare pe care le va organiza  Compartimentul Proiecte Educaționale al Inspectoratului Școlar Județean Buzău în anul școlar 2022-2023. De asemenea, recomandăm școlilor cu experiență Erasmus+, să depună la termenul din octombrie 2023 candidatura pentru acreditare, pentru a avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare, pe toată perioada apelului de proiecte., se arată într-un comunicat de presă semnat de inspectorul școlar general Daniela Palcău și de inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, Tony Valeriu Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.