UPDATE!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea școală va fi închisă!

Ministrul Educației: Pe 10 septembrie vom afla ce scenarii vor fi puse în practică.

*Știre inițială

În urmă cu puțin timp, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Educației, Monica Anisie, au făcut câteva precizări în cadrul unei conferințe de presă, cu referire la începutul noului an școlar.

Distanțare, dezinfecție, portul măștii.” , sunt cuvintele cheie exprimate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a descrie regulile principale de desfășurare a cursurilor din școli.

Tătaru a adăugat că va fi efectuată evaluarea epidemiologică la nivelul fiecărei unități de învățământ până la data de 7 septembrie. De asemenea, pe 10 septembrie, consiliile de administrație vor prezenta către DSP-uri și către comitetele pentru situații de urgență scenariile după care vor începe cursurile noului an școlar.

Primordială va fi distanțarea. Nu va mai exista acea declarație pe propria răspundere din partea părinților, dar va fi organizat un triaj epidemiologic strict la intrarea în unitatea de învățământ. Copiii de la grădinițe nu vor purta mască! , a mai precizat ministrul Sănătății.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a menționat că au fost elaborate ghiduri pentru organizarea și desfășurarea cursurilor din unitățile școlare, pe fiecare formă de învățământ. Anisie a mai anunțat că a fost deschis un portal de informare despre noul an școlar, educatiacontinua.edu.ro, site unde toți actorii din învățământ pot să consulte noile prevederi în contextul pandemiei.Cred că revenirea aceasta la cursuri trebuie să reprezinte responsabilitatea noastră a tuturor, a părinților, a copiilor, a profesorilor, a autorităților publice locale. E nevoie de un parteneriat, în așa fel încât riscul îmbolnăvirii să fie diminuat. Este o asumare a întregii societăți. Educația trebuie să continue în orice condiții.” , a mai declarat ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.