În urmă cu câteva zile,procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul judecător Mihail-Gabriel Stănescu, pentru şase infractiuni de luare de mită. În acelaşi timp, Dorin Marinescu, zis Piticul, este urmărit penal pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la fals în evidentele contabile, ultraj, inducerea în eroare a organelor judiciare şi dare de mită.

Încă de la aflarea veştii că Dorin Piticul a fost reţinut şi apoi arestat pentru 30 de zile, multe personaje cu funcţii grele în judeţ au fost puse pe gânduri şi chiar au început să se teamă.

Unul dintre aceştia, este chiar fostul şef, proaspăt pensionar, al SIPI, Severin Antemir, care a fost citat ca martor în dosarul în care Piticul este acuzat, printre altele, de refuzul lui Marinescu de a pune la dispoziţia echipei de control documentele contabile solicitate şi interzicerea echipei de control să pătrundă în spaţiile unui punct de lucru situat în comuna Breaza.

Anchetatorii păstrează, încă, secrete numele celorlalte personaje din dosar, până când vor stabili gradul de vinovăţie al fiecăruia în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.