popaImplicat în problema Roșia Montană, senatorul Constantin Popa intenționează să depună la Parlament Legea Monopolurilor Statului

Declarația politică  “Munții noștri aur poartă” prezentată de la Tribuna Senatului României în 26 iunie a.c. de către senatorul buzoian Constantin Popa, a anticipat că problema Roșia Montană va fi punctul fierbinte care va bulversa întreaga societate românească. Mergând pe aceeași linie a interesului național, Constantin Popa s-a deplasat la Roșia Montană pe data de 20 august pentru documentare, iar pe 14 septembrie a coborât în mină pentru a dialoga cu minerii protestatari.

De asemenea, în intervalul 14-16 septembrie s-a alăturat demonstranților din Piața Universității pentru a cunoaște nemijlocit punctele de vedere ale ecologiștilor. În continuare, investighează detaliile proiectului, constatând pas cu pas că problema aflată în dezbatere publică este de o mare complexitate: politică, economică, socială, culturală, ecologică, juridică. Între alte demersuri de informare corectă, intenționează să depună la Parlament Legea Monopolurilor Statului, care va contribui la clarificarea situației resurselor naturale în general, nu numai a exploatării zăcământului aurifer de la Roșia Montană.

În data de 17 septembrie, l-a interpelat pe Premierul Victor Ponta în chestiunea desecretizării contractului cu Euro Gold Corporation și publicarea tuturor variantelor în desfășurare cronologică din 1999 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.