Administratorul unei firme din judetul Buzau este cercetat de politistii de investigare a fraudelor pentru infractiuni cu un prejudiciu total de peste 67.000 de lei.

Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzau au inceput urmarirea penala impotriva administratorului unei societati comerciale care are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor electronice de larg consum. Acesta este acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, pentru ca a prezentat la vama alte documente pentru marfa pe care a importat-o.

Acesta este suspectat ca, in perioada februarie 2008 – iunie 2010, a efectuat 30 de importuri de aparate electrice si grinzi din otel, a prezentat la autoritatea vamala documente comerciale privind alte marfuri decat cele prezentate ce au determinat incadrarea la o alta pozitie tarifara-. Astfel s-a sustras de la  plata unor taxe vamale si TVA in suma de 64.710 lei.

Din verificarile efectuate pana in prezent, a mai rezultat ca in data de 13.08.2009, societatea a efectuat un import de pulovere, pentru care a inregistrat o factura de transport in valoare de 3.650 de euro pe care a omis sa o includa in baza de impozitare a TVA la import, fapt ce a condus la sustragerea unei TVA de plata in suma de 2.937 lei.

Politistii de investigare a fraudelor continua cercetarile, in vederea clarificarii tuturor aspectelor cazului, concomitent cu desfasurarea de activitati pentru recuperarea  prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.