Vicepresedintele PNL Buzau, senatorul Cristinel Bigiu, a incercat sa justifice de ce consilierii judeteni liberali si-au schimbat in mod radical optiunea in legatura cu imprumutul pe care Consiliul Judetean intentioneaza sa-l contracteze cu scopul de a urgenta finalizarea lucrarilor la noua maternitate, dupa ce, pe intreg parcusul anului trecut, au votat, alaturi de partenerii de atunci, democrat-liberalii, impotriva acestuia.

Daca, in anul 2010, liberalii sustineau ca imprumutul respectiv ar ascunde ceva interese personale ale presedintelui Consiliului Judetean, Victor Mocanu, la sedinta de miercuri, acestia si-au schimbat radical optiunile si au votat proiectul de hotarare privind „Completarea Programului de Achizitii Publice al Consiliului Judetean Buzau in anul 2011 si aprobarea unui credit furnizor”, a carui ultima parte se refera creditul pentru Maternitate.

„P.N.L. s-a opus, pana acum, creditului pentru Maternitate. S-a dovedit ca am avut dreptate, pentru ca Maternitatea s-a ridicat, pana in punctul in care se afla acum, din sursele proprii ale Consiliului Judetean, desi se sustinea contrariul. Ieri, am votat pentru acest imprumut, pentru ca este un credit pentru a se aduce cladirea in faza de a fi dotata cu tehnica medicala. Nici acum nu sunt de acord cu amplasarea cladirii acolo, dar Buzaul are nevoie de o noua maternitate”, a spus Bigiu. Fara insa a explica de ce lucrarile la noua maternitate nu pot fi continuate tot din resursele proprii ale Consiliului Judetean, nici ce se va intampla daca, in urma contractarii acestui imprumut, datoria publica a Consiliului Judetean va creste la 70 la suta din venitul institutiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.