Poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, dar și reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții de verificare și control, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

La activităţile de verificare au participat peste 600 de efective.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

De asemenea, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului public rutier de persoane şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto. Au fost verificate peste 180 de autovehicule, dintre care aproximativ 30 de mijloace de transport public în comun.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 100 de societăți comerciale, peste 160 de locaţii de interes și au fost fiind legitimate/consiliate peste 2000 de persoane.
De asemenea, au fost verificate peste 1300 de personae cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 60 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.180 de lei, din care 49 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 11 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă, circulaţia persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricţionată, cu anumite excepţii, iar purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în toate locurile publice. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic în perioada următoare pe raza întregului judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.