Primarul Constantin Toma a anunţat că a făcut o analiză în ceea ce priveşte Direcţia de Poliţie Locală. Acesta spune că ar trebui să fie un poliţist la o mie de locuitori, adica aproximativ 130, însă în acest moment sunt peste 500.

Referindu-se la angajaţii de la Serviciul pază, primarul a declarat că mulţi dintre ei stau degeaba de pază la şcoli şi grădiniţe, iau tot felul de sporuri şi de altceva nu se ocupă.

Constantin Toma a declarat ca mare parte dintre poliţiştii locali vor fi disponibilizaţi, iar acest proces a început deja cu 29 de persoane pentru care nu are nevoie, potrivit legii, de avizul consilierilor locali. În următoarea perioadă vor mai urma şi alţii, a dat asigurari primarul.

Toma a declarat jurnaliştilor ca exista foarte multe presiuni in ceea ce priveste poliţiştii ce vor fi disponibilizaţi, însă a dat asigurari ca nu va ceda acestor presiuni.

7 COMENTARII

 1. Primarul este prost informat sau minte intenţionat pentru a influenţa opinia publică şi motiva acţiunile sale? Mai degrabă pare o răzbunare personală.

  Folosind matematica din ciclul primar rezultă faptul că 10% (partea de personal ce poate fi disponibilizată/concediată de primar fără o hotărâre a CLM) din 500 ar fi 50. De ce a concediat dor 29?
  Luată în sens invers, dacă a concediat o zecime, zecime ce reprezintă 29 de poliţişti locali, rezultă că ar exista 290 de asemenea angajaţi. De unde apare totuşi numărul de 500?

  Toată povestea asta este doar o manipulare a manipulare a opiniei publice buzoiene, făcută de „marele” primar într-un limbj de strungar.

  Dacă va conduce Primăria Municipiului Buzău aşa cum a condus şi GRUP ROMET S.A. (în momentul de faţă în insolvenţă) aunci să ne ferească Dumnezeu!
  http://www.romet.ro/resources/download/stiri/Plan%20de%20reorganizare%20Grup%20Romet%2027.12.2014%20f.pdf

  Cât despre „relaţii” şi „datorii electorale”, şi având în vedere ritmul în care dă cu barda noul nostru primar, oare cam câte săptămâni vor trece până când toate obiectivele păzite de Poliţia Locală vor fi „pasate” în grija „LEXPROTECT”, bineînţeles cu costuri mai mari? Deh, datoriile către dl. IBRIŞ trebuie obligatoriu plătite …

  Iar la final, să nu uităm TOŢI faptul că Primăria Municipiului Buzău (ca instituţie, clădire etc) este a BUZOIENILOR, nu a primarului, iar PRIMĂRIA nu este GRUP ROMET.

 2. Se poate concedia asa…pe banda rulanta fara ca acei politisti sa fi produs abateri disciplinare?! Politistii locali sunt functionari publici…demiterea lor din functie nu trebuie facuta de Agentia Nationala a Fubctionarilor Publici?! Sau vorbim de un abuz in serviciu a dl primar?

 3. Total gresit! Numele lor ar trebui schimbat iar in Gardieni si lasati sa pazeasca scolile si gradinitele, doar atat, nu lasati sa faca tampenii pe strazi si sa se recomande POLITISTI !!!

 4. Dan, esti prost „informat”, adica sarac cu duhul, politistii locali functionari publici sunt instruiti in scolile de politie, deci este ok sa faca treaba pe strazi. Cei de la paza sunt personal contractual, tu n-ai cum sa cunosti pentru ca esti habarnist „feibucist”.
  Este ok sa dispara paza si sa ramana functionarii publici.

 5. Pentru corecta informare a cetatenilor spun ca nu sunt peste 500 politisti locali ci doar 140 restul fiind personal contractual cu atributii privind paza obiectivelor de interes public aflate in administrarea primariei.Daca domnul primar aprofunda putin problema si se uita la cum au procedat altii ar fi vazut ca pentru a reduce cheltuielile putea scoate serviciul de paza in afara politiei locale economisind banii necesari platii normei de hrana dar lasand acei oameni cu un salariu cu care sa isi hraneasca familia.

 6. Se pare ca noul primar face analize cu bocancii nu cu capul.
  Sigur ca astea prind la populație dar a calculat care va fi impactul?
  Nu am așteptări mari după modul in care si-a început treaba.

 7. Îl susținem pe d-nul Toma. Din toate instituțiile plătite din banul contribuabilului dacă ar pleca mâine măcar jumătate, treburile ar funcționa mult mai bine. Mandatul domnului Toma are un început foarte bun. Ne rugăm să nu îl părăsească cheful de schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.