UPDATE! Cei trei bărbați au primit mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice de la Serviciul de Ordine Publică Buzău au dispus reținerea a 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani, toţi din Vrancea, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada aprilie – august 2019 ar fi tăiat de la nivelul solului și ar fi sustras 152 arbori dintr-o partidă legal constituită, în extravilanul comunei Buda. Partida era în exploatarea societății administrate de bănuiți, însă arborii tăiați nu prezentau amprenta dispozitivului special de marcat. După tăierea arborilor, cioatele ar fi fost acoperite cu pământ și resturi de exploatare.

Astăzi, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că prin tăierea şi furtul celor 152 de arbori, cu un volum estimat la 50 de m.c., ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.” , se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al IPJ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.