Ședință în biroul prefectului. Participanți: directorul D.S.P. Buzău, Cristina Ungureanu, inspectorul școlar general, prof. Ionel Meiroșu, și subprefecții Elena Preda și Alecu Vasile

Astăzi, prefectul Leonard Dimian a convocat o ședință cu responsabilii de la Inspectoratului Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică, pentru a analiza posibilitățile de deschidere a noului an școlar pe 14 septembrie, în condiții de protecție, respectându-se măsurile de prevenire împotriva răspândirii noului coronavirus.

Șeful de la Casa Albă le-a cerut șefilor I.S.J. și D.S.P. să anunțe autoritățile locale că trebuie să contribuie cu tot ceea ce este necesar pentru a fi asigurate toate condițiile de siguranță sanitară.

Acolo unde nu există sistem centralizat de aprovizionare cu apă potabilă al localității, colectivităților de copii trebuie să li se asigure apa potabilă din surse proprii, prevăzute cu sistem de dezinfecție, iar primăriile trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea apei în unitățile de învățământ. De asemenea, toate școlile trebuie să fie dotate cu soluții de curățenie, dezinfecție și igienă. O atenție deosebită și controale riguroase se vor desfșura în școlile care nu reușesc de câțiva ani să obțină autorizație sanitară de funcționare.

De asemenea, Inspectoratului Școlar i-a fost solicitat să poarte discuții cu directorii tuturor unităților de învățământ de pe raza județului Buzău pentru a identifica problemele stringente cu care se confruntă și pentru a le remedia înainte de debutul noului an școlar.” , se menționează într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Buzău.

Prefectul de Buzău, Leonard Dimian

Prefectul de Buzău a declarat că, la începutul lunii septembrie, va fi făcută o analiză cu privire la scenariile în care vor începe cursurile la Buzău, luându-se în calcul situația epidemiologică din fiecare comunitate.

 La începutul lunii septembrie, vom face o analiză din punct de vedere epidemiologic pentru a stabili scenariile în care va începe anul școlar în fiecare unitate de învățământ din județ. Până atunci, ne asigurăm că elevii și profesorii își vor desfășura activitatea în condiții de siguranță sanitară și că le vor fi asigurate apa curentă și dezinfectanți. Deja în mai multe școli au fost demarate acțiuni de dezinfecție a spațiilor și de amenajare a sălilor de clasă. Având în vedere contextul epidemiologic actual, este obligația noastră de a asigura copiilor noștri toate condițiile de igienă, astfel încât să prevenim îmbolnăvirile cu noul Coronavirus în rândul colectivităților școlare”, a precizat prefectul Leonard Dimian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.