În baza parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Birourilor Rutier şi de Proximitate de la Poliţia municipiului Buzău au participat, în a doua zi din săptămâna dedicată „Şcolii altfel”, la mai multe activităţi desfăşurate la Colegiul Naţional „M. Eminescu” şi Şcoala Specială de Arte şi Meserii din municipiul Buzău şi la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Gherăseni, la cea din urmă activitate participând şi poliţişti de la Secţia 5 de poliţie rurală Costeşti.

La Colegiul Naţional „M. Eminescu”, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Tribunalului Buzău, au dezbătut cu liceenii aspecte referitoare la cauzele care generează violenţa în mediul şcolar şi au prezentat studii de caz, despre minori implicaţi în comiterea unor fapte penale.

De asemenea, s-a discutat despre cauzele accidentelor de circulaţie, iar pentru ca elevii să conştientizeze pericolul la care pot fi expuşi în cazul ignorării normelor rutiere, au fost vizionate imagini de la accidente de circulaţie în care, din nefericire, şi-au pierdut viaţa tineri de vârsta lor.

La Şcoala din comuna Gherăseni, 85 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a au discutat cu poliţiştii despre ce trebuie să facă pentru a nu fi implicaţi în situaţii de risc, despre prevenirea accidentelor de circulaţie, consecinţele consumului de alcool şi substanţe etnobotanice, precum şi despre cum să procedeze pentru a nu cădea în capcanele infractorilor atunci când navighează pe internet.

O activitate aparte a fost desfăşurată la Şcoala Specială de Arte şi Meserii din municipiul Buzău.

Prin expuneri video şi cu ajutorul unui interpret, ofiţeri din cadrul Biroului Rutier Buzău şi Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii i-au învăţat pe elevii cu deficienţe de vorbire şi auz că trebuie să respecte regulile de circulaţie, însă le-au oferit şi alte recomandări deosebit de importante pentru siguranţa lor.

La finalul activităţii, 15 elevi de la Şcoala Specială de Arte şi Meserii au participat la un concurs cu tematică rutieră ce a constat în completarea unui chestionar cu 10 întrebări, iar primii 5 au primit premii din partea organizatorilor (mingi de fotbal, rachete de tenis).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.