Cristian-Popescu-Piedone-Inaugurare-Piata-Progresul-Narcis-Pop-51Vasile Alexandru, administratorul Caminului de la Aldeni a declarat ca 99 la suta dintre asistatii din centrul pe care il conduce provin din Bucuresti, iar pentru serviciile pe care el le ofera acestora platesc Primariile sectoarelor 1, 2, 3 si 5.

La Aldeni au fost si asistati din sectorul 4, dar incă de acum un an și jumătate, primarul Cristian Popescu — Piedone a retras persoanele asistate în incinta căminului din localitatea Aldeni, județul Buzău.

Intr-un comunicat de presa remis de Primaria sectorului 4 este specificat: Urmare a reclamației formulate de Centrul de Resurse Juridice, privind abuzuri asupra persoanelor internate în incinta Căminului Privat de Vârstnici și Adulți cu dizabilități din Aldeni, județul Buzău, Primarul Cristian Popescu — Piedone dorește să facă următoarele precizări:

‘În astfel de cazuri, în care asistații sunt plasați în alte locații decât cele administrate de Autoritatea Locală Sector 4, periodic, asistenți sociali se deplasează în teren, pentru a verifica modul în care sunt îngrijite aceste persoane cu nevoi speciale. În urma rapoartelor întocmite de aceștia, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, am decis retragerea celor 30 de persoane adulte, cu dizabilități psihice, cuprinse în programul de protecție socială la nivelul Sectorului 4, care erau internate în acel moment în căminul din localitatea Aldeni. Însoțit de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Sector 4, m-am deplasat personal la fața locului, constatând că asistații social nu beneficiau de îngrijirea corespunzătoare, fiind înghesuiți în camere insalubre și prost hrăniți. Totodată, nu li se acorda asistența medicală corespunzătoare diagnosticului, aflându-se într-o accentuată stare de slăbiciune fizică și psihică, unii dintre ei fiind chiar într-un profund dezechilibru emoțional. Așadar, am dispus rezilierea convenției de colaborare încheiate de D.G.A.S.P.C. Sector 4 cu respectivul cămin și retragerea asistaților, care au fost relocați în cadrul Casei de Odihnă ‘Sfântul Toma’ din localitatea Breaza, județul Prahova. Am realizat și o economie bugetară, deoarece costurile necesare îngrijirii sunt mai scăzute, în timp ce condițiile de îngrijire sunt cele impuse de standardele în domeniu.’

Pentru un asistat, caminul de la Aldeni primeste de la cele 4 primarii din capitala sume cuprinse intre 1800 si 3600 de lei lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.