Numărul vârstnicilor decedați, proveniți din aziluri buzoiene unde se înregistrează focare de coronavirus, a ajuns la opt. Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a anunțat un prim deces la căminul privat din Haleș. Tot D.S.P. a raportat al doilea deces semnalat în rândul asistaților de la Căminul Al. „Marghiloman”. Celelalte cinci decese au fost înregistrate la azilul din Costești. 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost confirmate 24 de cazuri noi de Covid-19. 

„Astăzi, 26 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2121;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1452;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 75;
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 416;
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 303.
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 24 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize și 2 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare din alte județe).
  • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 75 de ani.
  • Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.
  • Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 150 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.
  • Au fost înregistrate și 4 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

DECES NR. 72: pacientă în vârstă de 65 de ani, s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie gravă și antecedente de astm bronșic. A fost confirmată cu SARS CoV-2 în data de 25.08.2020, zi în care survine stopul cardio respirator și se constată decesul. Comorbidități: astm bronșic, pneumopatie, diabet zaharat tip II, arteriopatie diabetică, obezitate.

DECES NR. 73: pacientă în vârstă de 85 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și internată pe secția ATI- PNF. Evoluția clinică sub tratament este nefavorabilă sub tratament și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație arterială, insuficiență cardiacă.

DECES NR. 74: pacientă în vârstă de 68 de ani, rezidentă a Centrului pentru persoane vârstnice Haleș, este confirmată cu SARS CoV-2 și internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru tratament de specialitate. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, demență vasculară.

DECES NR. 75: pacientă în vârstă de 71 de ani, rezidentă a Centrului pentru persoane vârstnice Alexandru Marghiloman, este confirmată cu SARS CoV-2 și internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: accident vascular sechelar în antecedente.” , precizează Prefectura Buzău.