Poliţiştii buzoieni au desfăşurat încă o acțiune preventivă în care au fost vizați transportatorii de persoane. Ieri, în intervalul orar 06.00-10.00, peste 40 de autovehicule au fost oprite în trafic de agenții de circulație, în urma verificărilor fiind aplicate 25 de sancțiuni contravenționale. 

În cadrul acţiunii, au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. Activităţile sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. şi vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

În urma verificărilor au fos aplicate 25 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.G.69/2012 privind transporturile rutiere și ale normelor de aplicare a acesteia, precum și a sancțiunilor contravenționale și a altor măsuri aferente aplicabile în cazul constatării  și OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor continua și în perioada următoare astfel de acțiuni, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

Exemple:

În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier au depistat pe Calea Eroilor, 2 bărbați în vârstă de 46 și 50 de ani, din localitățile Unguriu, respectiv Măgura, care conduceau autoutilitare, iar în urma testării acestora cu aparatul etilotest au fost înregistrate valori de 0.10 mg/l, respectiv 0.37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

(BIROUL DE PRESĂ AL IPJ BUZĂU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.