Încă o persoană a fost diagnosticată cu AH1 Săptămâna trecută. Este vorba despre o femeie de 47 de ani din municipiul Buzău în cazul căreia epidemiologii Institutului Cantacuzino au confirmat infecția cu virusul gripal, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la Buzău la sfârșitul lunii februarie. A fost vorba de o femeie de 38 de ani, cadru didactic, din municipiu. Ea s-a prezentat la medicul de familie cu simptomatologie de infecție respiratorie, i-au fost recoltate secreții rino-faringiene și trimise la Institutul Național Cantacuzino, unde specialiștii au confirmat infecția cu virusul gripal. Evoluția femeii a fost bună și nu a necesitat internare în spital.

Tot în luna februarie, la Secția de la Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca a izbucnit un focar de gripă. De la debut, în data de 25 februarie, au fost luați în ­evidențe nu mai puțin de 67 de bolnavi, dintre care 66 de pacienți dintr-un total de 402 bolnavi. Printre ultimele cazuri se numără și o infirmieră, care a fost izolată la domiciliu în data de 13 martie, fiind confirmată de către Institutul Cantacuzino cu gripa AH1 tip pdm09. În tot acest timp, au fost recoltate patru probe și trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, trei dintre ele fiind confirmate cu gripa AH1 tip pdm09. Toți pacienții au prezentat forme ușoare și medii de boală. Inițial, gripa a fost confirmată în cazul a 27 de pacienți.  Ulterior, focarul de gripă de la secția Ojasca a Spitalului de Neurospihiatrie de la Săpoca s-a extins în toate ­pavi­lioanele unității medicale, numărul bolnavilor dublându-se în doar câteva zile. DSP a dispus o serie de măsuri clare pentru ca gripa să nu se extindă și în rândul celorlalți bolnavi, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei suferă de diverse afecțiuni și, odată contractată boala, ar putea apărea complicații. Au fost vaccinate peste o sută de persoane, atât pacienți, cât și cadre medicale și s-a dispus ca personalul sanitar trebuie să poarte măști de protecție, la fel bolnavii de gripă. Focarul a fost închis la o lună de la debut, după ce timp de 7 zile nu a fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.