Proiectul care prevede extinderea și dotarea Secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost aprobat de către consilierii județeni. După acest demers, următorul pas va fi semnarea contractului de finanțare, care va avea loc cel mai târziu, peste două săptămâni. Buzăul va beneficia de o finanțare de 1,5 milioane de euro din bani europeni, prin intermediul Programului Operațional Regional, sumă la care se va adăuga și o contribuție de la bugetul local al județului, pentru efectuarea tuturor lucrărilor incluse în proiect și achiziționarea dotărilor necesare. Contribuția din fonduri proprii se va ridica la 136.740 de lei, reprezentând 2% din valoarea de peste 14,1 milioane de lei a întregului proiect.

Proiectul prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter și etaj, care va fi amplasat paralel cu corpul în care funcționează în prezent secția UPU. Cele două corpuri de clădire vor fi conectate printr-un coridor de trecere, în timp ce parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia.

Proiectul prevede și dotarea secției UPU cu aparatură, dispozitive medicale și instalații termice, de ventilare și climatizare, instalații sanitare, instalații de gaze medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.