Elevii de clasa a VIII-a vor susţine astăzi proba la Limba şi literatura română, probă scrisă. Pe 26 iunie Limba şi literatura maternă, probă scrisă, pe 27 iunie Matematica, probă scrisă, pe 29 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 16, pe 29 iunie se vor depune contestaţiile (orele 16 – 20), în perioada 30 iunie-2 iulie se vor rezolva contestaţiile iar pe 3 iulie se vor afişa rezultatele după contestaţii.

Examenele din cadrul Evaluării Naţionale încep astăzi la ora 9:00, când se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine proba. Elevii trebuie să intre  în săli cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoara probele scrise.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Potrivit Metodologiei de de organizare a examenului, pentru proba de la disciplina „Matematica”, elevii pot să folosească instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul şi se folosesc numai colile distribuite de către asistenţi.

Elevii care vor să corecteze o greşeala taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii elevi, din diferite motive – corectări numeroase, greşeli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoaştere – doresc să-şi transcrie lucrarea, făra să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.
În timpul desfăşurării Evaluării Naţionale, asistenţilor le este interzis să le dea elevilor indicaţii referitoare la rezolvarea subiectelor, să discute între ei şi să rezolve subiectele. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celalalt în spatele clasei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.