Miercuri, 4 martie, se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Anul acesta, Ministerul Educației a venit cu o regulă importantă cu privire la repartizarea elevilor. Astfel, împărțirea copiiilor pe clase se va face în ordine alfabetică, criteriu deja transmis tuturor unităților de învățământ din județul Buzău. Ulterior, în toamnă, consiliile de administrație ale școlilor vor trage la sorți și repartiția pe învățători a claselor formate în ordine alfabetică.

Prima etapă a înscrierilor se desfășoară în perioada 4 – 23 martie.

La nivelul județului Buzău, pentru anul școlar viitor sunt propuse 124 de clase pregătitoare, în creștere față de anii trecuți.

Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei aprobate de Ministerul Educației. 

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011. La sediul Inspectoratului Școlar și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Atenție! Completarea cererii de înscriere nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.