Începând de astăzi şi până vineri, la Buzău se desfăşoară Săptămâna Egalităţii de Şanse, un proiect european care aduce la aceeaşi masă autorităţile publice, societatea civilă, angajatorii şi publicul larg din întreaga Regiune de Sud – Est, în scopul susţinerii egalităţii de şanse la angajare.

Cel mai important eveniment al acestei săptâmâni va avea loc miercuri, în sediul Prefecturii Buzău, acolo unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se vor putea întâlni faţă în faţă cu angajatorii, în cadrul “Târgului ofertelor de muncă pentru şanse egale”.

Săptămâna Egalităţii de Şanse face parte din proiectul Ş.A.N.S.A. (şansă, acceptare, nevoie, siguranţă, acces la muncă), care vizează promovarea principiului de egalitate şi combaterea discriminării pe piaţa muncii.

Demersul îşi propune o mai bună informare a populaţiei cu privire la principiul egalităţii de şanse şi pericolul discriminării, stimularea dezbaterilor asupra mijloacelor de creştere a accesului la condiţii egale de muncă şi participare socială prin combaterea stereotipurilor, cât şi furnizarea de sprijin instituţional pentru dezvoltarea activităţii factorilor interesaţi în problematica egalităţii de şansă.

 Proiectul POSDRU/97/6.3/S/63743 cu titlul “Campanie naţională de conştientizare publică privind egalitatea de gen şi de şanse pe piaţa muncii şi sprijin instituţional pentru dezvoltarea activităţii factorilor interesaţi în problematica egalităţii de şansă şi gen – „Ş.A.N.S.A” este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: 6. Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie: 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”, beneficiar fiind agenţia de comunicare Media One.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.