Amplă acțiune de testare pentru coronavirus în județul Buzău. Joi, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Buzău încep testarea întregului personal din căminele pentru bătrâni din județul Buzău. Vizat este personalul care are grijă de vârstnicii internați în azilurile din județul Buzău. este vorba despre circa 200 de buzoieni care urmează să fie testați pentru a fi siguri că nu prezintă niciun risc nici pentru ei, nici pentru bătrânii pe care îi îngrijesc. Specialiștii DSP vor descinde în centrele respective din 23 aprilie și vor preleva probe pentru testarea COVID 19.
În paralel, continuă testarea celorlalți buzoieni din grupele de risc. Vorbim aici despre pacienții oncologici, cei cu afecțiuni cornice grave sau cei hemodializați. De notat că s-a încheiat acțiunea de testare a gravidelor aflate în centrele de carantină sau în izolare la domiciliu. Toate testele au fost negative.
La Buzău, în centrele de carantinare din județ sunt 294 de persoane în timp ce în izolare la domiciliu sunt 125 de persoane. 15 buzoieni au fost confirmați cu COVID 19 de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.