BACAU - VACCINARE

Începând de astăzi se va desfăşura campania de imunizare a elevilor din clasa I împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului (ROR). Potrivit ordinului de repartiţie  a vaccinurilor, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a primit circa 9000 de doze de vaccin ROR  care au fost distribuite săptămâna trecută în parte, cabinetelor şcolare pentru vaccinarea elevilor de clasa I. O altă parte din doze a ajuns la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea copiilor în vârstă de 1 an. Vaccinarea ROR se va încheia pe 18 octombrie. Cantitatea solicitată MS, potrivit estimărilor DSP Buzău, a fost de 4500 de doze, adresa fiind transmisă la Minister la începutul lunii septembrie. Ulterior, Inspectoratul Şcolar a informat că numărul elevilor de clasa I este de 3234.

Campania de imunizare va continua în perioada 4 – 15 noiembrie cu vaccinarea diftero-tetanică la clasa a IX-a, în rândul restanţierilor din anul de învăţământ 2012-2013 şi la clasa a X-a, printre copiii care nu au participat la campanie în anul şcolar 2011-2012.

În intervalul 2-13 decembrie, medicii vor administra vaccin antipoliomielitic  elevilor dintr-a doua, pentru prima oară incluzându-se în această acţiune şi copiii în vârstă de şase ani, aflaţi  în clasa pregătitoare.

Vaccinarea  diftero-tetanică la clasa a VIII-a se va desfăşura în primăvara lui 2014. Campaniile  de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcola­rizaţi şi nescolarizaţi, în cazul celei de-a doua categorii aceasta efectuându-se prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile, reacţiile adverse urmând să fie investigate şi raportate conform metodologiei de monitorizare a întregului proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.