Vânzarea pe o sumă derizorie a societăţii Ductil Steel a iscat o stare de incertitudine a angajaţilor care nu ştiu cine este noul patron decât din informaţiile care au apărut pe mass-media.

Liderul sindicatului Ductil Steel , Gheorghe Botică a precizat că : ” muncitorii sunt într-o situaţie mai dificilă având în vedere cum se lucrează la ora actuală, cum am început şi cum se lucrează, nu se ştie situaţia societăţii, mergem din ce în ce mai greu. Ce informaţii am putut să aflu astăzi de la domnul director general,luni când am fost la operativa de luni, a anuţat că a primit oficial decizii de la Moscova , prin care au fost anunţaţi că se schimbă acţionariatul. Ce am aflat de le director este că acţionarii preiau de la grupul Mechel, Târgovişte, Câmpia Turzii, Buzău şi Brăila fără punct de lucru Oţelul Roşu, care rămâne în continuare la grupul Mechel” .

Cât priveşte intenţiile noilor acţionari, sindicaliştii de la Ductil Steel au informaţii vagi nimic oficial. ” Sunt interesaţi în primul rând de Târgovişte şi Buzău,dacă porneşte Oţel Târgovişte vom prelua ţagla necesară pentru noi ca materie primă de la Târgovişte. Ce se întâmplă cu celelalte societăţi nu ştim şi până nu se încheie tranzacţi şi nu se încheie toate actele şi până nu aflăm şi poziţia noilor acţionari, să vedem ce strategii, cu ce bănet vin, încercăm să ne descurcăm cum ne-am descurcat şi până acum cu forţele proprii” a afirmat Gheorghe Botică.

În acest moment Ductil Steel Buzău este singura societate din grupul de firme deţinut până la începutul acestei săptămâni de Mechel care mai funcţionează: ” noi suntem singura societate din grup care am început activitatea pe 14 ianuarie cu 80 la sută, iar acum din lipsa materialelor necesare pentru finalizarea exporturilor s-a redus capacitatea de producţie şi ca personal mai lucrează cam 300 de oameni” a precizat liderul sindicatului din Ductil Buzău  Gheorghe Botică.

Noii patroni ai fabricilor vândute de grupul Mechel sunt doi cetăţeni ruşi: Khumakova Svetlana  ( 55 ani) şi Khumakov Victor ( 58 de ani) acţionari ai firmei Invest Nikarom SRL cu sediul social în Bucureşti. Firma avea la finele anului 2011 avea 3 angajaţi iar până acum a participat la dezafectarea mai multor societăţi româneşti.

Ductil Steel Buzău avea o cifră de afaceri de 242,52 milioane euro, datorii de 156,76 milioane de euro, pierderi de 32,79 milioane de euro. Societatea buzoiană avea 1507 angajaţi dintre care 135 au fost concediaţi în 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.