cauciucuri-1318608859Ieri pe raza judeţului Buzău a fost organizată o acţiune pentru verificarea respectării de către conducătorilor auto a obligaţiei de a dota autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Au fost angrenaţi 136 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică, iar în urma controalelor efectuate în trafic au fost constatate 43 de contravenţii, dintre care 41 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi două la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 4.995 de lei.

Poliţiştii au identificat 5 autovehicule ce nu erau echipate cu anvelope de iarnă, astfel că împotriva celor aflaţi la volan a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura complementară de reţinere a certificatelor de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării permisele a doi conducători de ansambluri de vehicule care nu au respectat interdicţia temporară de circulaţie instituită pe DN10.

Fără permis a fost lăsat şi un buzoian în vârstă de 44 de ani, care a fost depistat în timp ce îşi conducea maşina cu 107 km/h pe DN 2B, în localitatea Mânzu.

Având în vedere avertizările meteorologice transmise de Agenţia Naţională de Meteorologie, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să nu plece la drum în această perioadă.

În situaţia în care deplasarea nu poate fi amânată, să nu plece de acasă înainte de a se informa cu privire la  condiţiile meteo-rutiere din zonele pe care intenţionează să le parcurgă şi să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Poliţiştii reamintesc obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă ori zăpadă bătătorită.

De asemenea, conducătorii auto au obligaţia de a respecta indicaţiile poliţiştilor rutieri, precum şi restricţiile temporare de circulaţie.

Prin nerespectarea restricţiilor temporare de circulaţie, şoferii pun în pericol propria siguranţă, dar şi siguranţa celor pe care îi transportă şi îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Comiterea unei astfel de abateri se sancţionează cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte-amendă).

Orice situaţie de risc trebuie anunţată de îndată la numărul de urgenţă 112 pentru ca forţele autorizate să intervină şi să poată acţiona în cel mai scurt timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.