Acţionarii societăţii care furnizează apa şi asigură serviciul de canalizare în judeţul Buzău, Compania de Apă, îşi acordă prime uriaşe pentru activitatea desfăşurată în 2018. Astfel, cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii au o indemnizaţie lunară de aproape 3.700 de lei/brut. Aceasta înseamnă că, pe an, cele cinci persoane care conduc societatea primesc o sumă totală de aproape 10.000 de euro, brut.

Consilierii judeţeni liberali consideră că aceste bonificaţii sunt sfidătoare la adresa buzoienilor, în condiţiile care preţul apei este unul dintre cele mai mari din ţară, iar serviciile furnizate lasă de dorit. Reprezentanţii PNL din Consiliul Judeţean propun ca bonificaţia acordată în acest an celor cinci membri ai consiliului de administraţie să se reducă la două indemnizaţii lunare, şi nu la 12, ca până acum, adică maximum prevăzut de lege. Propunerea a fost însuşită şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social-democratul Petre Emanoil Neagu.

Totodată, în următoarea şedinţă, Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania de Apă va supune aprobării suplimentarea sumelor acordate unei case de avocatură care reprezintă societatea în instanţă. Conducerea Consiliului Judeţean Buzău nu este de acord nici cu această decizie.Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă îi are în componenţă pe Manuela Claudia Zoiţa, fost director economic la Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, consilierul judeţean PSD Ion Bogdan, director al Poştei Buzău, Petruş Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat, avocatul Lucian Alexandru Sălcuţan, Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă, ultimii doi fiind apropiaţi ai edilului Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.