Municipiul Buzău va avea un “inel verde”, pentru biciclete, trotinete şi role. Circuitul dedicat exclusiv posesorilor de biciclete, trotinete şi role, lung de 5,4 kilometri, include zona Crâng şi Calea Eroilor. „Inelul verde” va fi inaugurat pe 22 septembrie, atunci când buzoienii vor avea parte de mai multe surprize.

Pe 22 septembrie, Primăria Buzău va inaugura primul „Inel verde” al oraşului, un traseu lung de 5,4 kilometri în jurul şi în interiorul Parcului Crâng. La eveniment sunt invitaţi toţi buzoienii, în special cei care se deplasează cu biciclete, trotinete, role sau alte mijloace de transport nepoluante. Pista de biciclete va porni de la Poarta Crângului, va continua pe Bulevardul Mareşal „Alexandru Averescu” şi pe Calea Eroilor, apoi pe Aleea Căprioarei, Obelisc şi înapoi la Poarta Crângului. Conducerea Primăriei Buzău anunţă că astfel doreşte să încurajeze mersul cu bicicleta sau cu trotineta, în detrimenul maşinilor sau motocicletelor, care poluează atmosfera.

În acelaşi context, edilul Constantin Toma anunţă că, pe viitor, va supune dezbaterii publice un proiect care prevede interzicerea autovehiculelor în centrul municipiul Buzău. Este vorba de perimetrul cuprins între Piaţa Daciei, strada Cuza Vodă, parcul din spatele Palatului Comunal şi Bazar. Vor avea acces cu autovehicule doar cei care locuiesc sau care au serviciul în zona 0 a oraşului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.