Scandalul demiterii cercetătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură din Buzău este departe a se fi încheiat. Chiar dacă l-a repus în funcţie pe cercetătorul buzoian, ministrul Agriculturii nu are de gând să dea înapoi.

Într-un interviu acordat recent postului de televiziune Agro TV, Adrian Oros a declarat că pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Băncii de gene de la Buzău. El consideră că mai indicată ar fi reabilitarea Băncii de gene de la Suceava, care deja există.
Ministrul Agriculturii a mai spus că nu are nimic împotriva cercetătorului în legumicultură, dar că înfiinţarea unei bănci de gene la Buzău, nu este o chestiune în regulă.
Costel Vânătoru a fost demis din funcţia de director al Băncii de Resurse Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale şi Aromatice în noaptea de 12 spre 13 decembrie.
La scurt timp ministrul Agriculturii, Adrian Oros a dat de înţeles că cercetările de la Banca de gene din Buzău nu stau într-un singur om. De asemenea acesta a încercat să acrediteze ideea că dacă în România mai exista o instituţie similară la Suceava ar fi suficient pentru întreaga agricultura naţională.
Într-un final, după numeroase proteste, ministrul Agriculturii, Adrian Oros a decis reinstalarea în funcţie a cercetătorului buzoian acreditând ideea că hotărârea ar fi meritul noi conduceri a ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.