Politistii au inceput urmarirea penala impotriva unui barbat in varsta de 58 de ani, din Buzau, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

Buzoianul, administrator al unei societati comerciale ce executa lucrari de constructii – este suspectat ca, la 09.09.2008 si 19.09.2008, a achizitionat de la o firma din judetul Harghita tabla de cupru in valoare de 110.335 lei, iar pentru plata a completat file CEC care nu puteau fi acceptate de banca, urmarind astfel inducerea in eroare a furnizorului.

Politistii spun ca de cele mai multe ori, in astfel de relatii, este vorba despre tentatia de a acorda incredere partenerilor de afaceri sau despre dorinta de a incheia afacerile cit mai rapid. Rezultatul este, insa, acelasi: cind furnizorii incearca sa ridice banii din banca, descopera ca nu exista acoperire in conturile bancare invocate. Cu alte cuvinte, in cazul emiterii unei file cec, emitentul are la banca un disponibil banesc. Disponibilul trebuie sa existe prealabil emiterii cecului si sa aiba cel putin valoarea cecului, sa fie o suma de bani lichida si certa.

Politistii de investigare a fraudelor continua cercetarile si intreprind activitati in vederea recuperarii prejudiciului.                                                  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.