ISJ Buzau a demarat o ancheta in urma scandalului iscat la Liceul Agricol din localitatea Smeeni unde elevii unei clase de a zecea au fost dusi de la ore la rampa de gunoi a comunei pentru a aduna PET-uri. Inspectorul scolar  general Florina Stoian a precizat ca a luat legatura cu directoarea liceului si i-a spus acesteia sa-i ceara lamuriri profesoarei care s-a deplasat cu elevii la groapa de gunoi. Stoian a mai recomandat conducerii sa ia in discutie cazul profesoarei in  consiliul profesoral si chiar sa infiinteze o comisie de ancheta care sa stabileasca faptele de care se face vinovata profesoara care a dus copii la strans de PET-uri.

Conform inspectorului general al ISJ Buzau, Florina Stoian,  profesoara i-ar fi trimis pe elevi sa adune PET-uri in urma unei adrese venite de la Primaria Smeeni si care se referea la strangerea gunoaielor.

Directoarea Liceului Agricol Smeeni, Tanta Bratu a declarat  astazi dupa masa ca actiunea elevilor a fost cordonata de un cadru didactic si ca elevii au strans gunoaiele din jurul scolii.

“La ora de pregatire practica la clasa a X-a A, doamna  profesoara de Ecologie, Iordache Adriana a anuntat ca are o activitate de ecologizare si va merge sa faca curatenie ca de obicei, pe langa scoala. Urma sa dureze circa 20 de minute. Intre timp elevii insotiti de cadrul didactic au ajuns la terenul respectiv care de altfel apartine de Primarie. Cand i-am cerut socoteala de ce s-a ajuns pana acolo, a zis ca ca in ideea de a strange mai multe pet-uri au ajuns  in perimetrul unde se depoziteaza mai multe gunoaie din comuna”, a declarat vineri directorul Liceului din Smeeni, Tanta Bratu.

Directorul Liceului Agricol Smeeni a mai declarat ca in urma acestei situatii consiliul de administratie al liceului a luat decizia de a sanctiona profesoara cu mustrare si analizarea situatii de catre o comisie aleasa de Consiliul Profesoral ce va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

Circa 30 de elevi de la Liceul Agricol din Smeeni au participat vineri la o actiune de strangere a PET-urilor la rampa de gunoi, in timp ce ar fi trebuit sa se afle la cursuri. Grupul a fost coodonat de o profesoara care pe cei care nu s-au supus ordinului de a strange sticlele de plastic i-a amenintat cu note mici.

Conform conducerii liceului, actiunea de ecologizare a fost demarată după ce la Primaria Smeeni a ajuns o notificare din partea Agentiei de Protectie a Mediului prin care erau instiintati ca au obligatia de a organiza actiuni pentru strangerea materialelor reciclabile .

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.