manolescuPotrivit unui comunicat al Inspectoratul Teritorial de Muncă, în luna august, 13 agenţi economici au fost sancţionaţi.

Astfel, în cazul a opt dintre aceştia, şi anume Bar Eurostar SRL, Eurojenny SRL, Gevagest Mocanu& C SRL, Gio Tech SRL, Interbol SRL, Misisipi Expobar SRL, Beads And Flowers SRL, Sigma Montaj SRL şi PF Tudor Victor, a fost depistată câte o singură persoană care lucra la negru, fapt pentru care fiecare societate a fost amendată cu suma de 10.000 de lei.

Totodată, alte două firme, PFA Sburlea Nicolae şi Pavi Serv SRL, au fost sancţionate cu câte 20.000 de lei pentru depistarea a câte două persoane care lucrau fără forme legale, în timp ce pentru firma New Star SRL amenda a fost de 30.000 de lei pentru cei trei muncitori descoperiţi fără acte.

Cel mai mare număr de persoane care lucrau la negru, respectiv 8, a fost găsit la societatea Montana Shoes SRL, fapta acestui agent economic constituind infracţiune. Potrivit prevederilor din Codul Muncii, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 1 la 2 ani sau cu amendă penală, primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă.

Valoarea amenzilor aplicate în luna august s-a ridicat la 160.000 de lei, cu 40.000 de lei mai mult decât în iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.